Sterkere advarsel på lykkepiller

Alle piller som brukes i behandlingen av deprimerte barn bør merkes med en tydeligere advarsel om at risikoen for selvmordstanker og –handlinger øker, mener amerikanske rådgivere.

Publisert
Sist oppdatert

Advarselen, som er blant de sterkeste i det amerikanske legemiddelverket FDAs arsenal, skal nå frem til leger uansett, og også gjøres kjent ved markedsføring rettet mot pasientene.

Det er anbefalingen til flertallet av et panel med rådgivere, som hørte flere innlegg om antidepressiva fra leger, forskere og slektninger av pasienter som tok sitt eget liv etter å ha brukt denne typen medisin denne uken, melder nyhetsbyrået AP.

Advarselen skal bli tydeligere enn dagens advarsel. Store bokstaver med en advarsel på pakkene som ble innført i mars, men den advarselen førte ikke til noen nedgang i salget.

Rådgiverne sier den nye advarselen skal gjøre det klart at lykkepiller fører til at minst to-tre prosent av barna får flere selvmordstanker og utfører flere selvmordshandlinger.

FDA skal bruke noen måneder på å gå gjennom kommitéens kommentarer før den bestemmer seg for hva den skal gjøre. Organisasjonen trenger ikke følge andefalingene fra rådet, men pleier å gjøre det.

15 personer støttet advarselen og 8 stemte imot. To stemmeberettigede medlemmer av rådet gikk fra møtet før stemmegivingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer