Sterkere krone gir billigere varer

Kronen har styrket seg, og det er på tide å handle på nett igjen. Men pass deg, for regningen kan lett bli svært dyr.

Nå kan du spare penger på å handle på nettet. Men det er ikke likegyldig hvilken valuta du betaler med. Foto: Colourbox.com
Nå kan du spare penger på å handle på nettet. Men det er ikke likegyldig hvilken valuta du betaler med. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste del av 2008 var ingen god periode for den norske kronen. Det var det mange som fikk merke på pungen, da de blant annet opplevde å betale over 10 kroner for 1 euro.

Under årets første dager har kronen styrket seg noe, samtidig som en rekke andre valutaer har svekket seg.

Det er gode nyheter for deg som liker å gjøre kupp fra utenlandske nettbutikker. Dessverre er det feller å tråkke i, og om du ikke er ekstra oppmerksom, kommer lommeboken din til å lide.

Britisk er bra

Noe av det viktigste du må sjekke, er hvilken valuta du må betale varen i. For på tross av sterkere krone, er valutaer som euroen og svenske og danske kroner fortsatt svært dyre.

Den amerikanske dollaren koster i underkant av 7 kroner, noe som historisk sett ikke er veldig dyrt, men går vi drøyt et halvt år tilbake i tid var den nesten to kroner billigere.

Britiske pund er derimot en helt annen historie. For selv om den norske kronen er blitt slaktet de siste månedene, har pundet stort sett holdt seg på et historisk lavt nivå.

- Pundet har vært en av de største taperene i valutamarkedet, ikke bare mot den norske kronen, men mot de fleste valutaer, forklarer analytiker Camilla Viland i DnB NOR Markets til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer