Matvarer

Stiger merkbart

Norgesgruppen varsler økte priser i sine butikker fra og med 1. juli. Gjennomsnittsfamilien ligger an til å bruke 14.300 kroner mer på mat i år, ifølge økonom.

PRISØKNING: Matvarer i en Meny-butikk. Norgesgruppen varsler prisøkning fra fredag. Foto: Berit Roald/NTB
PRISØKNING: Matvarer i en Meny-butikk. Norgesgruppen varsler prisøkning fra fredag. Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ingen tvil om at det blir prisøkninger, merkbare prisøkninger, sier direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i Norgesgruppen, Bård Gultvedt, til VG.

Prisøkninger

Norgesgruppen har butikkjeder som Kiwi og Meny. Gultvedt viser til at leverandørene har kommet til dem og bedt om unormalt høye prisøkninger, som de har forhandlet om.

Allerede i vinter steg matvareprisene med 4,5 prosent, ifølge tall fra SSB. En årsak er at importvarer har steget i pris, i tillegg til at økte gjødsel-, drivstoff- og strømpriser har gjort det dyrere å produsere her.

- Tenke gjennom

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand ti Storebrand sier til VG at en snittfamilie med to voksne og to barn med kostnadsøkningen hittil i år, har møttet bruke 7.000 kroner mer på mat.

Dersom matvareprisene øker med ytterligere 5 prosent i morgen, gir det en ny økning på om lag 7.300 kroner. Kostnadsøkningen er imidlertid ennå ikke helt avklart.

- Veldig mange må tenke enda mer gjennom sine matinnkjøp, sier Tvetenstrand.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer