Still klokka - hvis du tør

I helgen går vi over til sommertid. Men vær klar over hva det kan gjøre med deg.

Still klokka - hvis du tør
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag 28. mars går vi over til sommertid i Norge, og du skal stille klokka én time fram.

Da vi i DinSide-redaksjonen diskuterte hvorvidt vi skulle skrive en artikkel om skiftet til sommertid, kom det fram mange pussige historier om hvordan klokkestillingen påvirket folk. Vi skjønte at dette måtte bli tema for artikkelen.

Skilsmisse og fornektelse

Sjekk bare denne historien - fra virkeligheten:«Det var kvinnen i huset som etter hvert eneste omslag til sommertid eller vintertid, hang seg opp i hvor mye klokka EGENTLIG ville vært hvis man IKKE hadde skrudd klokka. Mannen mente hardnakket at klokka var det viserne viste, og ikke noe annet! Men, så lett var det nemlig ikke.

Fenomenet vedvarte i måneder etter hver klokkeskruing, og det var derfor kun noen få klokkemessige normalmåneder innimellom.Mannen orket rett og slett ikke å høre mer om at klokka egentlig var 5 selv om den åpenbart var 4. Historien avsluttes med at dette paret ble skilt på grunn av det evinnelige klokkemaset».

LES OGSÅ: 5 store skilsmissetabber

Svigermoren til en annen i redaksjonen har en løsning som kanskje kunne reddet dette ekteskapet. Hun lever konstant på sommertid og nekter å stille klokken. Årsaken er at klokkestillingen ved tidligere anledninger har forstyrret søvnmønsteret hennes kraftig. Hun har derfor droppet hele opplegget og lever i sin egen tid - i alle fall halve året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer