Stinker du?

Syv råd som holder svetten i sjakk.

Stinker du? Det er mulig å gjøre noe med problemet. Foto: Colourbox.com
Stinker du? Det er mulig å gjøre noe med problemet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå blir det varmere, og med stigende temperatur øker sjansen for at du litt ut på dagen oppdager at du selv eller de rundt deg ikke akkurat lukter som en den blomsterengen som gror opp ute i hagen. Her er syv råd til hjemmebruk for deg som vil få bukt med problemet. Kanskje opplagt for noen, men enhver med fin nese vil vite at det er ganske mange som synes å ikke følge disse rådene.

Les også: De pinligste plagene

1: Hold armhulen renStyrken på svettelukten avhenger av hvor mye svette kroppen produserer, og av antallet bakterier på huden. Mennesker med kraftig svettelukt fra armhulen har for eksempel to til tre ganger så mange bakterier under armene som de som ikke lukter så sterkt. Hindrer du svetteproduksjonen og bakteriene, reduserer du også lukten.

Tips: Bruk såpe eller deosåpe, og vask deg minst en gang om dagen under armene.

2: Hold klærne reneSvettelukt setter seg også i klærne, og svette og bakterier kan faktisk også skade fibrene i tekstilene. Bruk rene klær, vask dem etter bruk og bytt hver dag. Spesielt plaggene du bærer tett på de områdene av kroppen der du svetter mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer