Stjal 130 millioner kort

En hacker er tiltalt for å ha stjålet 130 millioner kortnumre.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 28 år gammel amerikaner er tiltalt for å ha stjålet 130 millioner kredittkortnumre. Mannen ved navn Albert Gonzalez, har tidligere jobbet for Secret Service - for nettop å avsløre andre datahackere. Nå er han selv tiltalt i en av USAs største kortsvindelsaker noensinne.

Amerikanske myndigheter bekrefter at Gonzales tidligere bisto Secret Service i å jakte på hackere, men opplyser at dette samarbeidet fikk en brå slutt da det ble oppdaget at han også samarbeidet med kriminelle og ga dem opplysninger om etterforskningen som pågikk.

Vær forsiktig når du betaler her

Kan få livsvarig fengsel

Gonzales skal ha sikret seg tilgang til datanettverkene til en rekke store butikk- og restaurantkjeder og flere kortselskaper, og han skal ha samarbeidet med to russere som svindelforsøkene.

Ifølge tiltalen har hackere, på oppdrag fra Gonzalez, hentet ut kortopplysninger fra hele 170 millioner kreditt- og betalingskort, og disse dataene er deretter overført til dataservere i California, Illinois, Latvia, Nederland og Ukraina.

Gonzalez risikerer livsvarig fengsel hvis han blir funnet skyldig i tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.