Stjeler rentekuttet

Storebrand Bank utvidet senere forklaringen: Når renta senkes, får kunder med små lån mindre rentekutt enn kunder med store lån.

Publisert
Sist oppdatert


Banken sier de ikke ga alle kundene med små lån like stort rentekutt som kunder med store lån etter at Norges Bank senket renta nylig.

- Siden vi har endret rentematrisen, har enkelte kunder fått et lavere rentekutt enn andre. Forskjellen er dog ikke større enn 0,25 prosent. Kostnadene ved å administrere små lån er høyere enn for store lån. Derfor har vi lavere rente for store lån, sier Kristin Tønnessen i Storebrand.

Nekter

Banken mener altså at de er nødt til å ha høye renter på små lån for ikke å tape penger. Men Tønnessen nekter for at Konrad Jørgensen har fått mindre rentekutt enn han burde få.

Dersom denne kunden har fått en renteøkning på lånet sitt - og det ikke ligger særskilte grunner bak - må det bero på en misforståelse. Våre tall viser at han har fått de rentekutt han skal ha, sier Kristin Tønnessen.

Dermed er det påstand mot påstand. Jørgensen har uansett bestemt seg.

- Jeg holder akkurat nå på å bytte bank. Jeg vil ikke være kunde i Storebrand Bank lenger, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer