Legge fra seg bagasje i resepsjonen?

Stjeles verdisaker kan du miste reiseforsikringen!

Tyverier fra hotellets bagasjerom er et vanlig problem.

IKKE GODT NOK: Å legge fra seg bagasje på hotellet etter du har sjekket ut vil kunne bryte med reiseforsikringens vilkår, om du har verdisaker liggende. Da risikerer du å ikke få erstattet tapet etter tyveri. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IKKE GODT NOK: Å legge fra seg bagasje på hotellet etter du har sjekket ut vil kunne bryte med reiseforsikringens vilkår, om du har verdisaker liggende. Da risikerer du å ikke få erstattet tapet etter tyveri. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ofte må man sjekke ut av hotellet relativt tidlig den siste dagen i ferien. Og ofte går ikke flyet før senere på dagen.

Løsningen: La bagasjen ligge igjen i resepsjonen, så du kan hente den senere. Men: Reiseforsikringen din har ganske sikkert strenge vilkår, som gjør dette risikabelt.

For blir verdisaker stjålet fra hotellet, er det ikke sikkert du får igjen et rødt øre.

Mistet gull og diamanter

Dette fikk en nordmann erfare i fjor sommer, da hun la all sin bagasje på hotellets «luggage room». Hun var sikker på at hun tok med seg all bagasjen senere på dagen, men ikke før hun satt på toget oppdaget hun at en sekk manglet.

Sekken hadde med andre ord forsvunnet fra bagasjerommet på hotellet. I den lå blant annet et gullarmbånd, en klokke og en diamantring.

Da kvinnen senere ba om erstatning fra reiseforsikringen, oppdaget hun videre at forsikringen ikke kom til å hjelpe henne.

Derfor nektet Tryg

Tryg Forsikring «avkortet erstatningen med 100 prosent», altså nektet å gi et rødt øre, for verdisakene. Krangelen havnet dermed hos Finansklagenemnda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer