Stol ikke på ligningskontoret!

I 1997 behandlet landets ligningsnemder hele 65.200 klagesaker. Sannsynligvis er det enda flere skattebetalere som ikke oppdager feil i skatteoppgjøret sitt.

Det kan lønne seg å se etter feil i skatteoppgjøret.
Det kan lønne seg å se etter feil i skatteoppgjøret. Vis mer
Publisert

Husk at du i tillegg til retten til å klage også har plikt til å si fra om feil i skatteoppgjøret - uansett om feilen gir deg restskatt eller penger tilbake. Ligningskontoret kan i ti år etter inntektsåret gå tilbake til skatteoppgjøret og kreve deg for skatt du feilaktig ikke har blitt bedt om å betale, selv om feilen er deres. Det lønner seg derfor å kontrollere både restskatt og tilgodebeløp når skatteoppgjøret kommer.

Sjekkpunkter

Inntil for to år siden var det bare deg med god orden i papirene som kunne greie å kontrollere ligningen. Men fra og med ligningsåret 1996 har skatteyterne automatisk fått tilsendt en utskrift av selvangivelsen. Her finner du en oversikt over de tallene du selv har kommet med, og de tallene ligningskontoret benytter som grunnlag for skatteberegningen.

Feilkilder

For å undersøke at ligningskontoret har behandlet deg riktig er første enkle oppgave å kontrollere at dine egne ligningstall samsvarer med de tallene ligningskontoret sier at du har sendt inn.

Skattebetalerforeningen opplyser om flere områder som kan føre til betydelige feil:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer