Stoler ikke på verkstedet

Hver femte bileier tror at verkstedene foreslår unødvendig ekstraarbeid.

Stoler du på at verkstedet ditt ikke finner på ekstraoppgaver? Foto: Colourbox.com
Stoler du på at verkstedet ditt ikke finner på ekstraoppgaver? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tror du at verkstedene foreslår unødvendig ekstraarbeid for å tjene mer penger? Da er du ikke alene. Bladet Motor og deres undersøkelse AutoIndex avslører at det er en tillitskrise mellom verkstedene og kundene deres.

Nesten 20 prosent av de nærmere 5.000 spurte bileierne i Motors AutoIndex sier at de har en svak mistanke eller en velbegrunnet mistanke om at verkstedene foreslår ekstraarbeid som kun har til hensikt å skaffe mer penger i verkstedkassa.

Men bare 2,3 prosent av de spurte har konfrontert verkstedet med sin mistanke. Halvparten av dem har fått bekreftet mistankene, mens den andre halvparten har blitt avvist av verkstedet.

Bruk klageretten!

Det er fullt mulig å reklamere på en reparasjon på lik linje med andre tjenester. Og det kan se ut som om det lønner seg. Av de bileierne som har klaget på en reparasjon, viser undersøkelsen at nesten alle har fått medhold. Bare i fire prosent av tilfellene har verkstedene avslått å etterkomme klagene.

Les også: Disse får mest klager

78 prosent er fornøyd

Undersøkelsen viser også at fire av fem kunder, eller 78 prosent av de spurte, har full tillit til verkstedet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer