Stoler mer på apoteket enn legen

Nordmenn har langt høyere tillit til apoteket enn til legen, viser en ny undersøkelse fra TNS Gallup. Forspranget til legemiddelprodusentene og helsekostbransjen er enda større.

Publisert
Sist oppdatert

- Kundene er fornøyde og tilliten kan knapt bli høyere. De ansatte har stor troverdighet hos befolkningen, heter det i konklusjonen fra TNS Gallup.

Den landsomfattende undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Apotekforeningen og omfatter om lag 1000 personer. Tre av fire spurte svarer at de har stor eller svært stor tillit til apotekene i Norge.

- Det er et målbevisst og langsiktig arbeid som ligger bak disse resultatene, sier administrerende direktør Kjell Paulsrud i Vitusapotek til Newswire.

En tidligere undersøkelse bekrefter denne tendensen. Norske apotek går så det suser - til tross for at reseptfrie legemidler nå kan kjøpes i vanlige butikker.

Helsekost på bunnLitt under halvparten av de spurte sier de har stor eller svært stor tillit til legene. For legemiddelindustrien er tallet 24 prosent, mens bare 10 prosent av befolkningen har stor eller svært stor tillit til helsekostbransjen.

Kundene er også jevnt over meget godt fornøyd med apoteket de vanligvis handler hos. Vitusapotek topper statistikken med de aller mest fornøyde kundene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer