Stoler på Gud før legen

Amerikanerne setter sin lit til at Gud ordner opp.

Amerikanske leger møter stadig pårørende som forventer et mirakel på dødsleiet.  Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Amerikanske leger møter stadig pårørende som forventer et mirakel på dødsleiet. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det kommer til å redde liv går Gud legen en høy gang for mange amerikanere.

I en fersk undersøkelse kommer det frem at troen på bønnens kraft står sterkt hos mange, og forskerne bak studien mener at legene bør være forberedt på å møte pårørende som forventer at et mirakel kan skje på dødsleiet, melder nyhetsbyrået AP.

Av 1.000 tilfeldig spurte amerikanere svarte 57 prosent at de tror Guds inngripen kan redde alvorlig syke pasienter, selv der legene har gitt opp å gi livreddende behandling.

Tre av fire mener sågar at pasienten har rett til å forlange livreddende behandling, til tross for legenes anbefalninger.

Les også: Troen gjør deg frisk

Også legene tror

Studien som er publisert i Archives of Surgery er basert på telefonintervjuer av 1.000 amerikanere, som ble spurt om sitt syn på livreddende behandling mot livets slutt.

Tilbakemeldingene presenteres sammen med svarene fra 774 leger, sykepleiere og annet helsepersonell som ble stilt tilsvarende spørsmål per mail. Og troen på mirakler synes å være utbredt også blant helsearbeiderne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer