Stopper alkoholsalget i julen

Denne julen blir det ekstra vanskelig å kjøpe alkohol.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du glemt å handle de edle dråpene til jul? Da bør du skynde deg, for helligdagene står for tur, og da får du ikke tak i alkohol i butikker eller på Vinmonopolet.

Derfor er du nødt til å planlegge alkoholforbruket de neste dagene. Denne julen er det ekstra vanskelig å få kjøpt alkohol, siden julaften er midt i uken, og helligdagene faller på hverdager. I romjulen holder for eksempel Vinmonopolet bare åpent lørdag, mandag og tirsdag.

LES OGSÅ: Store tester av julens beste øl og akevitt

DinSide har laget en oversikt over når det er lov å selge alkohol i butikk og på polet i julen. Husk at det er opp til hver enkelt kommune om de ønsker å stenge salget tidligere. Ingen kommune har lov til å avslutte salget senere enn de tidene som det er opplyst om under.

Og husk at dere ikke må bli sinte på butikkbetjening eller ansatte på Vinmonopolet fordi alkoholsalget stenger litt tidligere i julen. Utsalgstidene er basert på Alkoholloven, og det er de folkevalgte som bestemmer når du får kjøpt alkohol her til lands.

Se åpningstider til Vinmonopolet der du bor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer