Stopper innsamlingen til ofrene

Leger uten grenser stanser innsamlingen av midler til ofrene etter flomkatastrofen i Sørøst-Asia. Givergleden har ført til full bankkonto i nødhjelpsorganisasjonen.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har opplevd en utrolig giverglede. Og slik det ser ut nå, trenger vi ikke flere øremerkede midler til flomkatastrofen.

- 350 millioner kroner har blitt samlet inn over hele verden, og det er nok penger til at vi kan gjennomføre alle våre aktiviteter på steder som Sri Lanka og Ache-provinsen i Indonesia, forteller Petter Hveem som er informasjonsansvarlig i Leger Uten Grenser.

Organisasjonen er kjent for å gå raskt inn og redde liv i katastrofeområder i hele verden. Men i motsetning til mange andre organisasjoner, driver ikke legene langsiktig nødhjelp. Det overlater de til de andre statlige og private bistandsorganisasjonene.

Informasjonssjefen forteller at de selvfølgelig fortsatt har bruk for penger til andre oppgaver. Derfor har de nå opprettet en ekstra konto for alle de som fortsatt vil gi penger til ofrene i Sørøst-Asia. Denne kontoen er ikke øremerket flomofrene, men kan også brukes på andre prosjekter i det samme området.

- Årsaken til at vi gjør det på denne måten, er at våre givere skal være fullstendig sikre på at pengene går dit de ønsker. Akkurat nå ser det altså ut som at vi ikke trenger mer midler til flomkatastrofen, men vi tar med glede imot penger til våre andre aktiviteter, sier Hveem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer