Stopper kredittkort-verving

200 kroner får skiklubben for hver gjennomført crescokort-innvilgelse.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet er ikke fornøyd og vil ha kampanjen stoppet innen 19. februar. De mener at denne salgsmetoden bryter med markedsføringsloven.

TEST: Velg riktig kredittkort

DnB Nor og deres kortprodukt, Cresco, og Norges skiforbund har nå fått brev fra Forbrukerombudet. De gjør de to oppmerksomme på at de har mottatt klage på en pågående salgskampanje. Norges skiforbund får 200 kroner for hver gang noen av deres medlemmer verver en crecokort-kunde. Klageren mener at Cresco ikke presenterer betingelsene godt nok. Blant annet hevder klageren at kun at rabattene en kan få gjennom bruk av kortet blir oppført - men ikke de høye rentene du må betale. Forbrukerombudet gir klageren rett.

Se Forbrukerombudets brev

Den effektive renta for kreditt på 10.000 kroner er 33,16 prosent.

Regn ut renta med DinSides rentekalkulator

- Vi mener at Cresco har feilet på begge områdene i sine markedsføringstiltak for kredittkortet Cresco Car. Jeg synes Cresco og Skiforbundet i denne saken ikke har vært sitt ansvar bevisst, og det virker som om antall salg har vært viktigere enn å ha gode salgsrutiner. Derfor har vi bedt dem stoppe både vervekampanjen og markedsføringstiltak der den effektive renten ikke fremgår, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en kommentar til saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer