Stopper salg av corona-produkter

Finn.no med nye regler for annonsering av corona-produkter, som munnbind.

SIER NEI: Finn vil ikke tillate produkters som kan knyttes til coronaviruset. Foto: Dinside
SIER NEI: Finn vil ikke tillate produkters som kan knyttes til coronaviruset. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finn.no har innført nye regler når det gjelder salg av produkter som kan forbindes med coronaviruset, Covid-19.

Fra og med tirsdag 10. mars vil de ikke tillate annonsører å selge produkter som kan forbindes med coronaviruset , som f.eks. munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter, skriver de i en pressemelding.

Kan spre frykt

De skriver videre at de heller ikke tillater annonser hvor produktet som selges sies å kunne beskytte mot, forebygge eller forhindre smitte av coronaviruset.

Årsaken til at Finn velger å stanse disse annonsene, er at de ser at annonsene kan bidra til å spre frykt i en utsatt situasjon. De ønsker heller ikke at markedsplassen deres skal bli en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til corona.

Dinside skrev forrige uke om en selger av luftrensere, som ble markedsført å drepe coronavirus. Dette var derimot ikke dokumentert, og påstanden ble fjernet da vi tok kontakt med produsenten av luftrenseren.

Dinside har også observert annonser hvor såkalte corona-masker, både av typen de selger på apotek, og i byggevare, ble annonsert solgt på Finn.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer