Emballasje

Stor endring

Mars Inc. prøver papiremballasje på Mars-sjokoladen.

NY INNPAKNING: Mars Inc tester ut ny emballasje på Mars-sjokoladen i Tesco-butikkene i Storbritannia. Foto: Produsenten
NY INNPAKNING: Mars Inc tester ut ny emballasje på Mars-sjokoladen i Tesco-butikkene i Storbritannia. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plast har gjort underverker for oppbevaring av matvarer, men er ikke like bra for planeten. Etter at verdens store industrielle produsenter av sjokolade har byttet fra aluminiumsfolie og papir til plast, er pendelen i ferd med å snu.

Sjokoladegiganten Mars Inc. prøver nå ut et nytt, mer miljøvennlig sjokoladepapir - i papir, melder Sky news. Sjokoladen skal testes i Tesco-kjeden i Storbritannia, som et ledd i selskapets mål om å redusere plastbruken med en tredjedel.

Utviklingen av den nye emballasjen skal ha kostet flere hundre millioner pund, melder avisa.

Pilotprosjektet i Storbritannia surfer på en meget vellykket lansering i Australia, ifølge Katrine Grytter, Corporate Affairs Director for Mars i Nord-Europa.

Grytter sier til danske Ekstra Bladet at den nye papiremballasjen ikke er aktuell i Danmark helt ennå, men at «de tripper» utålmodig. Det har ikke lykkes oss å få bekreftet om det samme gjelder Norge, men inntil videre er det altså Storbritannia som er piloten i Europa.

Fra allemannseie til eksklusivt

Vi skal ikke mange tiåra tilbake før papir og aluminiumsfolie, gjerne i kombinasjon, var den vanligste innpakningen for sjokolade, og det henger igjen i språket. For som den observante leser kanskje noterte seg litt lenger opp i teksten: Vi snakker fortsatt om sjokoladepapir, selv om nesten all sjokolade nå er pakket inn i plast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer