Munnbind

- Stor etterspørsel nå

Apotekene melder om stor økning i munnbindsalget, og prisene er rekordlave.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

- Vi har sett en klar økning i etterspørsel etter munnbind denne uka og har solgt 10 ganger så mye som forrige uke, forteller Hans Kristian Furuseth, daglig leder i nettapoteket Farmasiet.

Denne uka kom det nye nasjonale anbefalinger fra myndighetene. I tillegg er det innført lokale tiltak i områder med smitteutbrudd, blant annet i Bergen og i Oslo. Noen av rådene handler om mer utstrakt bruk av munnbind. Og dette merker apotekene på salget:

- Generelt har salget vært stabilt de siste tre ukene, men vi merket en økning i etterspørselen fra fredag 23. oktober. Ser man på salget i starten av denne uka i Oslo og Bergen hvor det ble innført påbud om bruk av munnbind, har det vært en firedobling av salget mot mandag og tirsdag sist uke, sier Karina Søby Eidukaitis, kommunikasjonsrådgiver i Apotek 1, til Dinside.

- Er sikre på at vi kan levere

Både Farmasiet, Apotek 1 og Boots sier til Dinside at de har god tilgang på munnbind nå - og at de er sikre på at de kan levere på tross av økt etterspørsel:

- Vi solgte omtrent 150.000 munnbind mandag-torsdag. Vi har over 1 million munnbind på lager og kan raskt fylle på mer ved behov, så vi er sikre på at vi kan levere til befolkningen, sier Furuseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer