Privatøkonomi i 2019

Stor oversikt: Bank- og sparenyhetene som kommer i 2019

Egen pensjonskonto og ny teknologi vil sette sitt preg på privatøkonomien din.

KONTAKTLØS BETALING: Storebrand tror at kontaktløs betaling vil bli enda vanligere fremover, med bedre infrastruktur og bredere utvalg av tjenester fra bankene, som er til det beste for kunden. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix.
KONTAKTLØS BETALING: Storebrand tror at kontaktløs betaling vil bli enda vanligere fremover, med bedre infrastruktur og bredere utvalg av tjenester fra bankene, som er til det beste for kunden. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Før du skriver 2019, er det greit å ha en oversikt over hvilke nyheter du kan vente deg innenfor privatøkonomi-feltet på nyåret.

Dinside gir deg en alfabetisk oversikt over nyhetene som kan påvirke sparingen og bankhverdagen din på nyåret.

Aksjesparekonto

Helt på tampen av 2018 lanserte de borgerlige partiene på Stortinget at overgangsvinduet for aksjesparekonto (ASK) blir åpent ut 2019.

Det betyr at du få ett ekstra år til å flytte over aksjer og aksjefond skattefritt til en ASK, som er en konto hvor du kan kjøpe og selge enkeltaksjer og aksjefond med utsatt skatt. Når du en gang i fremtiden tar ut avkastningen fra kontoen, derimot, må du betale gevinstskatt.

- Regjeringens forlengede skatteamnesti for ASK-nølere bidrar til at stadig flere vil få nytte av den gunstige overgangsordningen, sier Jorge Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, til Dinside.no.

Han legger til når konkurrerende finansielle virksomheter selger hverandres produkter gjennom ASK, gir dette større relevans for fondssupermarkedene.

Egen pensjonskonto

- Med Egen pensjonskonto vil du kunne samle all pensjonsopptjeningen din fra nåværende og tidligere arbeidsgivere på ett sted, noe som vil bli billigere og bedre for deg som kunde, sier Wenche Martinussen, konserndirektør for personmarked i Storebrand, til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer