Boliglån fra A til Å

Stor oversikt: Velg riktig boliglån

Få full oversikt over de ulike lånene som finnes og hva de innebærer.

LÅNEHJELP: Er dere i målgruppen for bankens boliglån for unge, eller bør dere satse på et rammelån? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LÅNEHJELP: Er dere i målgruppen for bankens boliglån for unge, eller bør dere satse på et rammelån? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Skal du kjøpe bolig, må du mest sannsynlig ta opp et lån. Men, hvilket skal du velge?

Dinside har tidligere skrevet om en del av boliglånene du kan ta opp, samt hva som avgjør hvor mye du får i lån og hvilke lån som passer best etter livsfasen du er i.

Videre i saken får du en alfabetisk oversikt over ulike boliglån, hva de innebærer og hvem de passer for. På Finansportalen kan du finne en større liste av begreper knyttet til privatøkonomi.

Annuitetslån

Med et annuitetslån betaler du samme terminbeløp, avdrag og renter gjennom hele lånets løpetid, gitt at renten er uforandret. Som regel er det annuitetslån du får tilbud om fra banken når du tar opp boliglån, påpeker Eva Sørmo, forbrukerøkonom i Norsk Familieøkonomi.

Med denne lånetypen er avdragsdelen liten i begynnelsen, mens rentedelen er stor. Etter hvert som tida går stiger størrelsen på avdragene og renteandelen blir mindre, altså at avdragene etterhvert utgjør en større del av totalbeløpet.

En fordel med annuitetslån er dermed at du mer i rentefradrag når du er ung og nyetablert, en periode hvor mange har det trangt økonomisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer