Skattemeldingen 2019

Stor pågang: - Vent på beskjed

Skatteetaten ber oss vente til vi får beskjed før vi logger inn for å sjekke skattemeldingen.

IVRIG SKATTEBETALER: Mange klarer ikke vente med å logge seg inn og sjekke skattemeldingen, men Skatteetaten ber dem vente på beskjed, slik at de ikke skaper kø for de andre som faktisk har fått beskjed. Foto: Per Ervland.
IVRIG SKATTEBETALER: Mange klarer ikke vente med å logge seg inn og sjekke skattemeldingen, men Skatteetaten ber dem vente på beskjed, slik at de ikke skaper kø for de andre som faktisk har fått beskjed. Foto: Per Ervland. Vis mer
Publisert

I år kommer skattemeldingen på ulike tidspunkt. De som får tilgang tidligst fikk det 18. mars, og Skatteetaten fortsetter å sende ut skattemeldingene fram til 31. mars.

Nå melder etatens pressevakt om noe kø, som skal skyldes kapasiteten i ID-porten.

Ber deg vente på beskjed

Tidligere har Skatteetaten vist til at mange forsøker å sjekke skattemeldingen uten at de har fått varsel om at den har kommet.

De minner på at du bør vente på beskjed, hvis ikke er skattemeldingen ikke klar.

Du får varsel på SMS og e-post når din skattemelding er klar.

Ikke lag kø-problemer

Når du, derimot, får tilgang til skattemeldingen for inntektsåret 2019, er det første som møter deg ved innlogging en boks hvor du blir spurt om nettopp dette - om du har fått beskjed eller ei.

Skatteetaten har tidligere presisert at det ikke er noe poeng å logge seg inn før du har fått meldingen - da den ikke vil være tilgjengelig.

For de av dere som bruker BankID som innlogging, tipser Vipps om at det å gå inn uten grunn, kun vil være med å skape kø og problemer for både BankID og Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.