Stor pågang på Fattighuset

Her er det konstant finanskrise.

Drosjesjåfør Mustafa Zeneb tror flere tar bussen under krisen. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Drosjesjåfør Mustafa Zeneb tror flere tar bussen under krisen. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan står det egentlig til med Ola Nordmanns økonomi om dagen?

Vi har besøkt Fattighuset og en hudklinikk. Ett sted: Et lokale fylt med frivillige arbeidende, gratis mat til vanskeligstilte og et langbord med brukte klær som skal gis bort. Et annet sted: Et lokale med eksklusive hudprodukter, lysekrone og friske blomster. Vi har spurt dem: Merker dere finanskrisen?

Les også: 46 kroner dagen til mat I NORGE

På Fattighuset i Oslo er det finanskrise hele tiden.

- Vi ser at det stadig kommer flere og flere folk hit for å få mat og klær, sier Johanna Engen, mediekontakt for Fattighuset.

Når krisen rammer mennesker som er i en nogenlunde grei situasjon, og de får mye mindre å leve av, kommer mange av dem til Fattighuset. Men det er ikke slik at steinrike folk kommer til å oppsøke Fattighuset fremover for å hente mat og klær, tror Engen.

Fattigdommen er ofte godt skjult, fordi det er så vanskelig for folk å definere seg selv som fattig. I dette øyeblikket sitter noen inne med dynejakka på fordi de er så redde for strømregningen.

Mange nye fjes

- I dag åpnet vi klokka tolv, da rauset det inn med folk. Alle mulige folk kommer hit, blant annet pensjonister, uføre, unge, gamle og arbeidsledige. I det siste har vi observert mange nye mennesker, men vi står ikke i døra og spør hvorfor de kommer hit, sier Engen. Hun er fattig selv, seksti år gammel og uføretrygdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer