Stor tallerken gir større mager

Er du på slankern? Løsningen kan være så enkel som å bruke en mindre tallerken.

Publisert
Sist oppdatert

Som regel trengs det både diett, mosjon og en solid dose tålmodighet for den som vil kvitte seg med noen kilo rundt magen.

Da kan litt ekstra hjelp på veien være svært velkommen. Og amerikanske forskere har funnet løsningen: Bruk en mindre tallerken.

Øynene bedrarForskerne fra University of Illinois har sett på hva som skjer når vi får store mengder mat på en tallerken. De mener at øynene bedrar oss og overtaler kroppen til å spise helt til det er tomt.

- Det ser ut som om folk bruker øynene til å telle kalorier, fremfor å måle med magen, skriver forskerne i en rapport som er publisert i fagtidsskriftet Obesity Research.

Magisk suppeEt hemmelig eksperiment med magiske suppeboller er forskernes grunnlag. De ba 54 voksne frivillige om å smake på en suppe for å teste en ny oppskrift. Deltakerne fikk beskjed om at de kunne spise så mye de ville, og gjerne be om en ekstra porsjon.

Men noen av deltakerne fikk servert en suppebolle utenom det vanlige. Fra en slange under bollen ble suppen kontinuerlig fylt opp slik at bollen aldri ble tom.

Og resultatene var tydelige. Deltakerne med magiske suppeboller spiste 73 prosent mer suppe enn de som fikk en vanlig tallerken. Men storspiserne mente etterpå at de ikke hadde spist mer enn vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer