Stor undersøkelse: Trenger du livsforsikring?

De fleste som eier bolig har både villa- og innboforsikring - noe som gir trygghet blant annet i tilfelle brann. Ikke like mange har forsikret sitt eget liv mot død eller uførhet. Er det fornuftig?

Har du noen å forsørge kan det være lurt å tegne livsforsikring.
Har du noen å forsørge kan det være lurt å tegne livsforsikring. Vis mer
Publisert

For å finne svaret på spørsmålet kan det være lurt å tenke på følgende fakta:

Sannsynligheten for at:et hus skal brenne i løpet av 20 år er 0,5%, 25 år 0,6% og 30 år 0,7%.en 35 åring vil dø i løpet av 20 år er 8,0%, 25 år 11,0% og 30 år 15,0%.en 35 åring vil bli ufør i løpet av 20 år er 12%, 25 år 17% og 30 år 26%.Er du 35 år er sannsynligheten for at du dør innen du fyller 55 år 16 ganger større enn sannsynligheten for at boligen din skal brenne ned. Sannsynligheten for at du blir ufør innenfor samme tidsrom er faktisk 24 ganger høyere!

Dødsforsikring lurt ved forsørgeransvar

Behovet for økonomisk sikring hvis det skjer et dødsfall er vanligvis større for en famlilie i etableringsfasen enn for de som har nedbetalt mye av gjelden sin. En ting er å bli alene med forsørgeransvaret dersom du har det. En annen ting er å skulle betale regningene.

Ifølge Gjensidiges erfaring tar det en familie tre år å komme økonomisk på fote igjen etter et uventet dødsfall. En etterlatteforsikring bør derfor ha en forsikringssum på minimum tre ganger familiens netto årslønn og eventuelt et tillegg som kan gå til nødvendige utgifter i en overgangsperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer