Storbank setter ned renten

Nordea setter ned boliglånsrenten med 0,6 prosentpoeng.

Nordea vil gjerne selge deg sitt nye produkt, rentebevis. Men sørg for at du forstår produktet og risikoen før du slår til.  Foto: Nordea
Nordea vil gjerne selge deg sitt nye produkt, rentebevis. Men sørg for at du forstår produktet og risikoen før du slår til. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Norges Bank satt ned styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke, har flere banker justert renten sin.

Der rentekuttene noen ganger er reelle for alle kunder, vil rentekuttet kun være en reversering av varslede økninger i noen tilfeller, slik som Postbanken.

Les mer: Liten rentebløff fra Postbanken

Dette er også tilfelle med Nordea, som har besluttet å nedjustere renten på boliglån og innskudd på sparekonti.

- Både kundene og Nordea kan glede seg over at pengemarkedsrentene ser ut til å gå noe ned. Nedjusteringen av boliglånsrenten betyr i realiteten at Nordea tar renteregningen for den siste perioden med unormalt høye pengemarkedsrenter, sier leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen i en pressemelding.

Renteendringen skjer med virkning fra 21. oktober for nye lån, og fra 20. november for innskudd og lån til eksisterende personkunder.

KOMMENTAR: Nå må du ta banken din

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer