Store babyer tjener mest

Babyer som er store på ettårsdagen har økt sjanse for å tjene mye penger senere i livet.

Publisert
Sist oppdatert

Middelaldrende menn som var mer enn 80 centimeter høye ved deres første bursdag tjente 50 prosent mer enn de som var 72 centimeter eller mindre.

Kun gutterDet er en finsk studie som viser dette, melder BBC. 4630 guttebabyer ble undersøkt mellom 1934 og 1944. Deres høyde ved fylte ett år ble sammenlignet med inntekten i 1990. Grunnen til at jenter ble ekskludert var fordi mange kvinner i den generasjonen var hjemmeværende.

Den sosiale bakgrunnen ble også tatt med i beregningen. Hver andre centimeter var verdt 3,5 prosent i inntekt.

Babyer som vokste sakte tok oftere lav utdannelse. Mens 44 prosent av babyene som var 72 centimeter eller mindre ble kroppsarbeidere som voksne, valgte bare en av fem store babyer slike yrker. Forskerne tror dette kan skyldes at svak fysisk vekst også betydde svak mental vekst eller fordi babyer som var mye syke eller ikke fikk rett ernæring ikke fikk nødvendig sansestimulering.

Relevant for alleForskningsforfatter David Barker sier at han håper dette kan vise foreldre viktigheten av barnets utvikling det første leveåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer