Store beløp blir borte på veien

Opptil 25 prosent kan gå tapt i overføringskostnader. Nå skal ny tjeneste gjøre det billigere.

Sender du så store beløp ut av landet, ønsker du antakelig at alt kommer frem dit det skal. Men noen forsyner seg grovt på veien. Foto: Per Ervland
Sender du så store beløp ut av landet, ønsker du antakelig at alt kommer frem dit det skal. Men noen forsyner seg grovt på veien. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sendes millioner av kroner ut av landet hvert år, men mottakeren som venter på pengene, får ofte mye mindre enn det som ble sendt.

Hvis du skal overføre penger til utlandet, bør du vite at det nå finnes det en tjeneste som skal sikre tryggere betaling utover grensene.

– Tjenesten vi nå lanserer, gir enklere og tryggere pengeoverføringer. Dette er viktig særlig for fattige land hvor disse pengene også er med på å skape utvikling og vekst, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

Nordmenn med innvandrerbakgrunn sender hvert år store beløp til slekt og venner i sine hjemland, men problemet med dyre og usikre pengeoverføringer til utlandet gjelder alle nordmenn som ønsker å overføre penger over grensene.

NB! Ny frist for å betale regninger

Kan koste flere hundre kroner

Tjenesten Sende penger hjem (Sending money home) sammenlikner prisene fra en rekke ulike aktører til ulike land, og viser hvordan man kan overføre penger billigst mulig.

For passer du ikke på, kan du risikere at store summer aldri kommer frem dit de er ment å bli sendt. Finansportalens oversikt skal bare inneholde seriøse aktører, så rådet er derfor: Bruk Sendepengerhjem.no for å orientere deg før du sender penger ut av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer