Gebyr på lønns- og brukskonto

Store forskjeller: Her ser du når det lønner seg å bytte bank

Så mye koster kontoen du bruker daglig.

KOSTNAD PÅ KOSTNAD: Det koster deg hver gang du bruker bankkortet ditt, både i Norge og utlandet, samt hvis du tar ut penger i minibank. Derfor er det ikke dumt å sjekke renten og gebyrene på bankkontoen du får lønn på og bruker daglig, og bytte bank hvis du har mye å spare. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix.
KOSTNAD PÅ KOSTNAD: Det koster deg hver gang du bruker bankkortet ditt, både i Norge og utlandet, samt hvis du tar ut penger i minibank. Derfor er det ikke dumt å sjekke renten og gebyrene på bankkontoen du får lønn på og bruker daglig, og bytte bank hvis du har mye å spare. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du bruker det mest sannsynlig hver dag, spesielt nå som kontantbruken går ned i hele Norden. Vi snakker selvfølgelig om bankkortet ditt.

Hvor mange ganger bruker du det i løpet av én dag? Kanskje to ganger for en kopp kaffe til 30 kroner, én gang på matbutikken for et større beløp, og så på et par nye joggesko du har siklet på lenge? Dette blir veldig mange korttrekk i løpet av ei uke, en måned og et år.

I tillegg får du kanskje lønningen din inn på kontoen bankkortet trekker fra, og det er ikke sikkert at du jevnlig flytter pengene du har til overs hver måned inn på en sparekonto. Derfor burde du absolutt ha interesse av å vite hvilken rente og kostnad du har i dagligbanken din.

- Alle har en dagligbank, men nesten ingen flytter på lønnskontoen. Dermed er disse kontoene perfekte melkekyr for finansbransjen, sa Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside forrige gang vi sjekket dagligbankgebyrene.

Dette er de beste bankene: I to av dem går du i pluss

Du bør se på summen av renteinntekter og gebyrer når du velger dagligbank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer