Priser på SFO

Store forskjeller i pris og tilbud på SFO

I disse dager starter SFO opp igjen. Men det er store forskjeller i SFO-tilbudet, både når det gjelder pris og hva slags opplegg som møter barna.

SFO-PRISER: Tall fra Grunnskolenes Informasjonssystem er det store forskjeller i priser på SFO i Norge. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
SFO-PRISER: Tall fra Grunnskolenes Informasjonssystem er det store forskjeller i priser på SFO i Norge. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den dyreste skolefritidsordningen er i Smøla kommune i Møre og Romsdal. Her må foreldre ut med 3.877 kroner i måneden for en fulltidsplass, ifølge tall fra Grunnskolenes Informasjonssystem (GSI) for 2018/2019.

Bak følger Sauda kommune i Rogaland, hvor en fulltidsplass koster 3.712 kroner og Sauherad i Telemark, hvor en fulltidsplass koster 3.460 kroner.

Fra 0 til 4.000 kroner

Aller billigst er det i Gratangen i Troms, hvor SFO er gratis. Berlevåg i Finnmark kommer på andreplass. Foreldre eller foresatte må betale med 850 kroner for en fulltidsplass på SFO her. Tredje billigst er Sunndal i Møre og Romsdal, hvor det koster 1.057 kroner i måneden.

Prisene varierer fra 0 til nær 4.000 kroner, men det er ikke gitt at dem som betaler mest får det beste tilbudet.

Det er nemlig store forskjeller i kvaliteten på SFO-tilbudet, ifølge en nasjonal evaluering av ordningen som NTNU Samfunnsforskning utførte i 2018.

Vil tvinge fram rammeverk

Denne evalueringen ble gjennomført på oppdrag fra regjeringen og ble lagt fram i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer