Store forskjeller på billån

Det er bedre å kjøpe bil med sikkerhet i boligen. Men noen få tilbydere har billån med interessante renter.

Vi håper du virkelig har bruk for den  I motsatt fall blir det mye å betale for lakk og krom i garasjen. Foto: colourbox.com
Vi håper du virkelig har bruk for den I motsatt fall blir det mye å betale for lakk og krom i garasjen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Billånene har fulgt andre lånerenter ned, men det har vært lite fart i bilsalget så langt. Dette er sannsynligvis i ferd med å endre seg, i takt med at publikums forventninger til økonomien har snudd til det mer positive.

Bruk boligen til bil

Med unntak av Skandiabanken (og Tekna, om du er medlem), som er nesten et helt prosentpoeng billigere enn nærmeste konkurrent på billån, er det fremdeles heller dyrt å låne penger til bil. Vi ville derfor først og fremst forsøkt å finansiere bilen med pant i boligen. Om det er ledig sikkerhet der, kan man kanskje få en rente ned på 3-tallet, så lenge det varer.

Den neste refleksjonen man gjør seg, er at det koster å være kar. En gjennomsnittlig, ny bil i Norge koster drøyt 300.000 kroner. Om man låner 250.000 kroner, blir man sittende og betale mer enn 4.700 kroner måneden, selv med det billigste billånet. Og dette er bare kapitalkostnader. I tillegg kommer drivstoff, forsikring, bompenger, service, dekk og vedlikehold.

DinSides boliglånskalkulator

Manglende konkurranse?

Det er ingen nettsteder som idag har en løpende oppdatering av renter på billån. DinSides egen overvåkning av bankpriser stanset da den statlige Finansportalen begynte sin innsamling. Vi får nå boliglånspriser derfra, men de samler ikke inn billånsrenter. Nettsteder som Nettavisen og VG har sporadiske oversikter, men med de stadige renteendringer som skjer, er de aktuelle bare noen dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer