Store forskjeller på små lån

Flere tusen kroner i prisforskjell om du trenger raske penger.

Raskt og billig? Det går an, men du må velge riktig bank. Foto: Per Ervland
Raskt og billig? Det går an, men du må velge riktig bank. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss si at du trenger 50.000 kroner nå, for eksempel til en ferie, eller til noe du bare kjøpe. La oss også si at du ikke har boliglån, eller at det ikke er aktuelt å refinansiere boliglånet for å skaffe pengene. Hvor bør du gå for å skaffe 50.000 kroner ekstra?

Nå vil ikke DinSide anbefale noen å leve på kreditt, men har man ikke oppsparte midler, vil en del vil ganske sikkert ty til kredittkortet, andre vurderer ulike former for forbrukslån. Våre undersøkelser viser at du bør gå for det siste, og at det er store forskjeller på hvilke betingelser bankene vil tilby deg.

>>>Studielånet - et billig forbrukslån

Dropp kredittkortet

For å kunne sammenligne ulike forbrukslån og kredittkort må vi legge noen forutsetninger til grunn.

I vårt eksempel tar vi utgangspunkt i at du trenger 50.000 kroner nå, og at du vil bruke to år på å betale summen tilbake. Vårt eksempel forutsetter også like store nedbetalinger hver måned.

Tabellene nedenfor viser de fire topplasseringen og bunnplasseringen for forbrukslån og for kredittkort. Tallene er hentet fra Finansportalen, og de avslører at du bør la kredittkortet ligge og heller ta opp et forbrukslån i den billigste banken dersom du er i knipa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer