Store gebyrforskjeller på valutauttak

Hvilken minibank du velger og hvor du er bankkunde, avgjør hva det koster.

Ønsker du å ut euro før avreise, bør du passe på hvilken minibank du velger. Valutauttak kan nemlig være svært dyrt på grunn av høye gebyrer.  Foto: PANTHERMEDIA
Ønsker du å ut euro før avreise, bør du passe på hvilken minibank du velger. Valutauttak kan nemlig være svært dyrt på grunn av høye gebyrer. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie til et av de kriserammede landene i Europa i sommer, er et av rådene å ta med kontanter hjemmefra for å sikre deg mot en eventuell bankkrise.

Stadig flere norske minibanker tilbyr valutauttak, men velger du feil bank, risikerer du skyhøye gebyrer.

200 kroner per uttak

Minibanker som tilbyr uttak av valuta finnes blant annet på de største flyplassene og på Oslo S, og det er også mulig på en del lokale minibanker rundt om i landet.

DinSide har sammenlignet hva enkelte av bankene tar i gebyr for nettopp slike valutauttak. Sammenlikningen viser at det er store variasjoner i størrelsen på gebyrene. Ikke minst kan det bli meget dyrt om du tar ut valuta i en minibank som tilhører en bank du selv ikke har tilknytning til.

I minibankene til Sparebanken Vest må andre bankkunder betale hele 200 kroner i gebyr, mens bankens egne kunder kun betaler 50 kroner for valutauttak.

Men selv dette er relativt høyt. Til sammenlikning tar både DNB og Nordea maks 30 kroner i gebyr for valutauttak. For Nordeas kunder gjelder forskjellige gebyrer avhengig av hvilket kundeforhold de har - og Fordel Pluss-kundene betaler ingenting i gebyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer