Huseiernes landsforbund

- Store konsekvenser

- Skatteutvalget foreslår dyptgripende endringer i boligbeskatningen som vil ha store konsekvenser for norske husholdninger, sier Morten Andreas Meyer i Huseiernes landsforbund.

KLAR BESKJED: Morten Andreas Meyer mener skatteforslagene ser helt bort fra den store verdien det brede boligeierskapet representerer. Foto: Huseiernes landsforbund
KLAR BESKJED: Morten Andreas Meyer mener skatteforslagene ser helt bort fra den store verdien det brede boligeierskapet representerer. Foto: Huseiernes landsforbund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember la et regjeringsoppnevnt skatteutvalg fram forslag som vil øke boligskattene med 20 milliarder kroner.

- Utvalget har hatt en bred, faglig og helhetlig gjennomgang av skatte- og avgiftssystemet som er nyttig for regjeringens videre arbeid med skatte- og avgiftspolitikken, uttalte finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Nå har Huseiernes Landsforbund regnet ut hvordan den foreslåtte boligskatten vil slå ut for boligeierne. Forbrukerorganisasjonen skriver at forslagene vil treffe de fleste innbyggerne i Norge på følgende punkter:

  • Skatt på fordel ved å bo i egen bolig
  • Økt eiendomsskatt når bunnfradraget fjernes

- Over ti år er økt skattebelastning på 28.000 kr x 10 år = 280.000 kroner. Vi trekker fra spart dokumentavgift på 117.500 kroner. Det betyr at det nye skattesystemet vil gi en skatteskjerpelse på 163.500 kroner over 10 år!, skriver Huseierne.

Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne, mener forslagene fra utvalget ser helt bort fra den store verdien det brede boligeierskapet i Norge representerer for den enkelte og for samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer