Pris på ved januar 2019

Store prisforskjeller: Her får du billigst ved akkurat nå

Den dyreste leverandøren er mer enn dobbelt så dyr som den rimeligste.

VARM VINTER: En kald vinterkveld blir betydelig varmere ved å fyre opp i ovnen. Sjekk hvor du får billigst bjørkeved lenger ned i saken. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VARM VINTER: En kald vinterkveld blir betydelig varmere ved å fyre opp i ovnen. Sjekk hvor du får billigst bjørkeved lenger ned i saken. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist Dinside sjekket prisen på bjørkeved var i september 2018. Nå som kulda setter inn for alvor flere steder i landet, vil nok mange fyre i peisen, og da er det greit med en fersk prisoversikt fra vedforhandlerne.

Og det har skjedd en god del ting siden sist.

Også med tanke på at strømprisene ikke har vært så høye som nå på sju år, samt vil holde seg på et høyt nivå, kan vedfyring være et rimeligere oppvarmingsalternativ, såfremt du velger billigst ved, riktig nok.

Du finner prisoversikten lenger ned i saken.

Over halvparten øker vedprisene i år

En markedsundersøkelse blant medlemmene til bransjeorganisasjonen Norsk Ved viser at 51 prosent av vedprodusentene sier de vil øke prisene denne sesongen, mens resten vil holde dem uendret fra i fjor.

- Dersom folk ønsker rimelig ved, får de som regel dette direkte fra vedprodusent og ikke fra butikk, nettbestillinger og lignende, sier fagsjef Øyvind Stranna Larsen i Norsk Ved.

På Norsk Veds nettside ligger det oversikt med kart som viser vedprodusenter i de enkelte fylkene. Her kan du gå inn og se hvilke vedprodusenter de har i ditt nærområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer