Store prisforskjeller på eplejuice

Og jammen er ikke eplenektaren dyrere enn eplejuicen. Vi har testet pris og smak.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hverdagen er tilbake, og for norske familier betyr det travle dager som starter med at barn og voksne skal få i seg frokost, og få smurt med seg matpakker til barnehage eller skoledag.

Eplejuicen kommer frem på frokostbordet hos mange, og hjelper til å skylle ned brødskiver og frokostblandinger (appelsinjuice er jo også populært, men denne gangen tar vi altså for oss eplejuicen). Kanskje sender du også med en drikkeflaske med eplejuice med ungene som del av matpakken?

Viktig del av handlelisten

For en familie på fire kan det gå med ganske mye eplejuice i løpet av en uke. Dermed er eplejuice en viktig del av handlelisten. Går vi ut fra at en familie på fire drikker ett glass på cirka to dl hver til frokost, snakker vi om et ukentlig forbruk på 5,6 liter. Får ungene med seg tre dl hver med matpakken, går det med tre liter til, altså 8,6 liter (i helgen fortæres ikke matpakke). Det er ganske store mengder juice, det. (Ja, vi vet at ikke alle familier drikker eplejuice til frokost, men dette er bare ment som et eksempel.)

DinSide har dermed gjort en aldri så liten pris- og smakstest av 10 forskjellige typer eplejuice som er til salgs i matbutikker som Rimi, Ica, Coop, Meny, Kiwi, Rema osv. Vi har også sjekket ut to eplenektar, selv om dette ikke er eplejuice, strengt tatt. Vi ville bare sjekke prisene på disse, og om våre testpersoner klarte å kjenne at de ikke var "ekte" juice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer