Billigste hurtigtest/selvtest

Store prisforskjeller

Selvtester går som varmt hvetebrød om dagen, men du kan spare mye på å kjøpe dem på riktig sted.

STOR ETTERSPØRSEL: Apotek rapporterer om at de daglig går tomme for hurtigtester, men vår prissjekk viser at det ikke er apoteket du bør gå på for å få tak i dem billigst mulig. Foto: Pål Joakim Pollen
STOR ETTERSPØRSEL: Apotek rapporterer om at de daglig går tomme for hurtigtester, men vår prissjekk viser at det ikke er apoteket du bør gå på for å få tak i dem billigst mulig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Selv om mange skoleelever får utdelt hurtigtester på skolen og flere kommuner deler dem ut gratis på testsentrene, er det mange som velger å kjøpe sine egne og ha på lur, for eksempel for å teste seg hjemme i stua fordi man ikke er i form, eller for å påse at man ikke er smittet før man drar i selskap.

Og det er stor etterspørsel etter hurtigtester om dagen:

– Per nå er vi tomme. Vi fikk en god del inn i morges, men var tomme før lunsj. Dette har gjentatt seg de siste dagene, sier Erlend Brennevsik, daglig leder ved Vitus Apotek Elefanten i Moss, til Moss Avis (+).

Se etter dette merket

Ifølge FHI har hurtigtestene god treffsikkerhet. En studie utført i november 2020 viste at hurtigtestene påviste smitte korrekt i 98,4 prosent av tilfellene, og 98,3 prosent av de negative testene var også riktige.

Samtidig betyr det at 1-2 av 100 tester vil vise feil resultat, og selv om arrangøren hevder at alle deltakerne på det mye omtalte julebordet på Aker Brygge testet seg før de kom inn, brøt smitten ut allikevel. Aftenposten (+) stiller derfor spørsmålet om disse testene er gode nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer