Store stygge SAS

Skal vi tro SAS sjefen Stenberg og et kobbel økonomer går Color Air dukken før du får sagt ...Ålesund. Skjer dette kan du og jeg si farvel til dagens råbillige flybilletter innenlands. Husk da å sende takkekort til SAS, for det er den statseide giganten som har skylden. I mellomtiden kan du boikotte giganten.

Bookingnummeret til Color Air er 810 00 811. Bestill også på Internett: www.colorair.no
Bookingnummeret til Color Air er 810 00 811. Bestill også på Internett: www.colorair.no Vis mer
Publisert

Skal du reise mellom Oslo og Ålesund kan du nå velge og vrake i flyselskap. Tidligere var det bare Braathens som hadde avganger mellom Oslo og Ålesund, men med både Color Air og SAS på banen har kampen om passasjerene blitt enda vanskeligere, og resultatet har blitt en enorm overkapasitet på strekningen.

Er det det glade vannvidd, eller er vi vitne til en nøye planlagt utmattelsesstrategi, der målet er å presse Color Air ut av markedet?

Lavere belegg i luften

Etter åpningen av hovedflyplassen på Gardermoen er økningen i antall flybevegelser nesten dobbelt så høy som økningen i etterspørselen. Totalt økte antall reisende på innenlandsrutene med 6,1 prosent de to første månedene i år sammenliknet med samme periode ifjor, mens antall flybevegelser økte med hele 13 prosent.

Det er Ålesund som har den største prosentvise veksten i antall flybevegelser innenlands med 57 prosent. Også målt i antall passasjerer er det Ålesund som har den høyeste veksten med 25 prosent flere reisende. Dessverre er ikke dette nok, når det samtidig går så mange fly.

Grovt sagt må flyselskapene ha et belegg på rundt 50 prosent for å gå i balanse, og på strekningen Ålesund - Oslo er dette et tall selskapene kan se langt etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer