Svindel-SMS:

Storebrand advarer mot svindel-SMS

Kontoen din er ikke sperret, slik SMS-en hevder.

SLETT: Får du en SMS om at kontoen din er slettet, er den IKKE fra banken din. Foto: NTB Scanpix
SLETT: Får du en SMS om at kontoen din er slettet, er den IKKE fra banken din. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag gikk Storebrand ut med en advarsel til sine kunder, om en svindel-SMS som tilsynelatende er sendt ut fra dem.

Slik ser SMS-en ut, som nå sendes til en rekke nordmenn. Skjermdump: Sparebank1
Slik ser SMS-en ut, som nå sendes til en rekke nordmenn. Skjermdump: Sparebank1 Vis mer

SMS-en hevder at kontoen din er sperret, etterfulgt av en nettadresse.

- Dette er svindelforsøk, og meldingene bør slettes så fort som mulig, sier Sindre Heyerdahl, pressesjef i Storebrand til Dinside.

Han forteller videre at de har fått henvendelser fra over 15 kunder det siste døgnet som har mottatt slike tekstmeldinger, men at ingen av de som har tatt kontakt har klikket på lenken, slik banken advarer mot.

Gjelder flere banker

Etter det Storebrand kjenner til, er det også andre banker som opplever at det sendes ut slike SMS-er.

- Slik vi forstår det er det flere banker som opplever dette nå. Dette ser vi svært alvorlig på, og vi oppfordrer alle til å være på vakt, sier Heyerdahl.

Sparebank 1 er en annen bank som også har advart sine kunder mot en tilsvarende SMS på sine Facebook-sider de siste dagene, mens rb.no skriver at også Aurskog Sparebank har fått navnet sitt misbrukt i slike svindel-SMS-er denne uka.

Ifølge Vidar K. Dalsbø i DNB er disse svindelforsøkene ikke rettet mot kunder i enkelte foretak spesifikt, men sendes ut bredt.

- DNBs kunder har også mottatt det, men det står at avsender er «Varsel». Vi har ikke sett noen betalinger som resultat av det. Gitt den enkle utformingen av SMS-en så er det antakelig ikke så mange som trykker, sier Dalsbø.

Ta kontakt

Storebrand oppfordrer generelt alle sine kunder som får slike SMS-er om å kontakte kundeservice dersom de har trykket på lenken.

- Da sørger vi for å gjennomføre de nødvendige tiltakene, sier Heyerdahl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer