Leiepriser

- Større press i studentbyene

Mye tyder på at de fleste boligene som er aktuelle for studenter for lengst er leid ut, så de få boligene som er igjen blir det nok virkelig rift om, spår Husleie.no. Dinside gir deg prisoversikten.

FLERE PÅ VENTELISTE: Studentskipnaden i Oslo (SiO) melder om at flere står på venteliste for å få seg studentbolig til høstens semesterstart. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
FLERE PÅ VENTELISTE: Studentskipnaden i Oslo (SiO) melder om at flere står på venteliste for å få seg studentbolig til høstens semesterstart. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedopptaket til høyere utdanning for 2021 viser at 110 119 søkere har fått tilbud om studieplass ved universiteter og høyskoler gjennom Samordna opptak. Det er 2120 flere tilbud enn i fjor.

Færre har også både i år og i fjor søkt seg til studiesteder i utlandet på grunn av pandemien.

- Dette gjør at presset på hybler og leiligheter i studentbyene er større enn noen gang - og da griper markedskreftene inn, og leieprisene går oppover, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no til Dinside.

Meget sterk leieprisøkning

I snitt kostet det 10 336 kroner å leie en bolig i Norge i juni, noe som er hele 4,8 prosent høyere enn i juni 2020, viser tall fra Husleie.no.

Ser vi på leieprisene for ettromsleiligheter og hybler i noen av de største universitets- og høyskolebyene, får vi følgende snittpriser per måned, sammenlignet med fjoråret i parentes:

  • Oslo: 9772 kroner (9659 kroner)
  • Bergen: 7466 kroner (7367 kroner)
  • Trondheim: 7324 kroner (6311 kroner - altså meget sterk økning)
  • Tromsø: 7109 kroner (7047 kroner)

- Det blir rift om studentboligene

I fjor og i år har studentene vært mye tidligere ute med å skaffe seg bolig enn tidligere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer