Størst rift om kunst- og kulturjobber

Mens det er «søkers marked» i utdanning, undervisning og forskning.

POPULÆR BRANSJE: Det er mange om beinet i medie- og informasjonsbransjen i disse dager. Øivind Idsø er vaktsjef hos DinSide.no.  Foto: Synne Hellum Marschhäuser
POPULÆR BRANSJE: Det er mange om beinet i medie- og informasjonsbransjen i disse dager. Øivind Idsø er vaktsjef hos DinSide.no. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny jobb er på ønskelisten for mange i det nye året. Finn rapporterer om rekordhøye besøkstall på jobbsidene i dagene etter nyttår. Aldri før har det vært så mange «jobbsurfere» på Finn.no som onsdag 3. januar.

Og det er mye å velge mellom. Bare i år er det lagt ut over 5.000 nye stillinger på Finn.

Les også: Lønnen skal opp i 2013

Størst konkurranse

Det er stillinger innenfor kunst og kultur det synes å være mest blest om. Her er det størst avvik mellom tilbud og etterspørsel. Innenfor kunst og kultur er det kun utlyst fem nye stillinger på Finn hittil i år, mens det er over 5.000 arbeidssøkende som har vært inne og kikket på annonsene.

Dernest opplever følgende bransjer størst trykk på annonsene:

  • Media, informasjon og PR
  • Administrasjon, kontor og personal
  • Reiseliv
  • Transport, logistikk og lager

Søknad som skiller seg ut: Michael prøver seg med spesiallaget film

Flest nye stillinger

Ønsker du å jobbe med salg og markedsføring har du 649 nye stillinger du kan vurdere på Finn. Her er dessuten konkurransen og interessen noe lavere enn for eksempelvis stillinger i mediebransjen.

Ønsker du å jobbe med utdanning, undervisning og forskning kan du dra fordel av «søkers marked». Her er det utlyst 559 nye stillinger i årets første uke. Interessen fra jobbsøkerne har imidlertid vært laber, og det er disse stillingsannonsene som har lavest klikkrate.

Les også: Her vil de ikke ansette røykere

Hele oversikten

Oversikten viser hvor mange nye stillinger som er publisert i de ulike kategoriene hos Finn.no hittil i år. Visninger per stilling sier noe om hvor stor rift det er om disse    Foto: Finn.no
Oversikten viser hvor mange nye stillinger som er publisert i de ulike kategoriene hos Finn.no hittil i år. Visninger per stilling sier noe om hvor stor rift det er om disse Foto: Finn.no Vis mer


Lurer du på hvordan du skal kapre drømmejobben? Følg med på DinSide denne uken for nyttige tips om hvordan skrive CV og søknad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer