Stort rentekutt i USA

USAs sentralbank kutter styringsrenten med 0,75 prosentpoeng til 3,5 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Rentekuttet skjer etter sterke fall i kursene på aksjemarkeder verden over.

Sentralbanken Federal Reserve kunngjorde at den setter ned renten bankene beregner seg når de gir hverandre kortsiktige lån med trekvart poeng.

Nyhetsbyrået AP betegnet dette som «det mest dramatiske signalet banken kan gi om bekymring for nedgangstider».

Børsmarkedet reagerte raskt
Den amerikanske rentesenkingen skapte raske reaksjoner på børsene. På Wall Street i New York gikk kursen på verdipapirer raskt i været, og alle de tre hovedindeksene - Dow Jones, Nasdaq og S&P - viste betydelig oppgang.

Les også: Krise for sparepengene

Få minutter etter kunngjøringen tirsdag ettermiddag hadde OMXS-indeksen i Stockholm steget med 3,4 prosent til 307,9, melde nyhetsbyrået TT. I Frankfurt bykset DAX-indeksen opp 0,27 prosent til 6.812,87 poeng, etter å ha falt tidligere på dagen.

På London-børsen økte farten i oppgangen som allerede var i gang. FTSE 100-indeksen steg med 1,69 prosent til 5.672,40 prosent etter at den amerikanske sentralbankens rentekutt var blitt kjent blant børshandlerne.

Rentemøte i morgen
Onsdag er det rentemøte i Norges bank. Les DinSide i morgen tidlig for å finne ut om kuttet i USA påvirker den norske styringsrenten.

AKTUELT:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer