Taxfree-kvote:

Stortinget nuller ut taxfree-utvidelsen

Muligheten til å veksle inn taxfree-kvoten for røyk og snus med alkohol blir borte igjen fra 2020.

ENDRER TAXFREE-REGLENE: Bytteregelen som gjorde at du kunne bytte til deg mer alkohol hvis du droppet tobakken, fjernes fra 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ENDRER TAXFREE-REGLENE: Bytteregelen som gjorde at du kunne bytte til deg mer alkohol hvis du droppet tobakken, fjernes fra 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvidelsen som ble gjort i taxfree-ordningen i 2014, reverseres etter at stortingsflertallet tirsdag ble enige om å avvikle taxfree-vekslingen fra 2020, melder NRK.

– En viktig sak for oss, sier KrFs første nestleder Olaug Bollestad til kanalen.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad ble bedt om å kommentere saken da han kom til nye budsjettforhandlinger tirsdag ettermiddag. Han understreket at han ikke følger det som skjer i detalj i stortingssalen siden han sitter i budsjettforhandlinger.

– Vi er fremdeles ikke i regjering. Vi stemmer for de forslagene vi er for i Stortinget. At det er uenighet i noen saker, tror jeg er godt kjent for alle, sier Ropstad.

Det var 1. juli 2014 at det ble gjort om på taxfree-kvoten, slik at du blant annet kan bytte inn tobakk mot alkohol.

Er det vin du helst kjøper med deg hjem, kan du eksempelvis kjøpe med deg seks vinflasker, totalt 4,5 liter vin, hvis du dropper brennevin og tobakk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer