Stortingspensjonister jukset til seg millioner

Seks tidligere stortingsrepresentanter har jukset til seg nær seks millioner kroner i pensjon. Flere kan bli avslørt, varsler Riksrevisjonen.

Tidligere Stortingsrepresesentanter har fått for mye pensjon. Foto: PER ERVLAND
Tidligere Stortingsrepresesentanter har fått for mye pensjon. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo (NTB): Jukset ble oppdaget i en stikkprøvekontroll.

Norges verste hvitsnippforbrytere

Stortingets presidentskap og Stortingets pensjonsstyre er varslet om avsløringene, som gjelder seks tidligere stortingsrepresentanter som samlet fikk utbetalt 5,7 millioner kroner for mye i pensjon i perioden 1998 - 2008, skriver Dagsavisen.

Riksrevisjonen refser samtidig Stortingets pensjonssystem, der kontrollen er fraværende og riktige utbetalinger byger på tillit.

Så mye kostet Riksrevisjones studietur til New Zealand

Systemet er slik at stortingsrepresentanter kan heve full pensjon når alder og tjenestetid på Stortinget til sammen er 75 år. I tillegg kan de ha «sporadisk inntekt», men denne må ikke overstige stortingspensjonen på vel 430.000 kroner. Ekstrainntekten er det opp til de tidligere representantene å rapportere inn, noe de seks ikke hadde gjort.

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) mener at avsløringene må føre til at utbetalingssystemet må legges om og kontrollrutiner bygges inn.

På spørsmål om de seks må betale tilbake det de har fått utbetalt for mye, sier Jagland at de seks først må få forklare seg før spørsmålet om tilbakebetaling vurderes av Stortingets pensjonsstyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer