Støy forsinker barna

Barnet ditt bruker lenger tid på å lære å prate dersom det tilbringer for mye tid foran TVen eller i en bråkete barnehage.

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning viser at små barn ikke klarer å skille ord fra bråkete bakgrunnslyder dersom ikke ordene er mye høyere enn bråket.

Påstanden kommer fra psykolog Rochelle Newman som har publisert sitt studie i siste nummer av Developmental Psychology.

Hører ikke gjennom støyNewman er sjef for språkoppfatning og utvikling ved University of Maryland. For å finne ut hvordan barn lærer å snakke og hva det betyr for hjerneutviklingen satte hun i gang denne studien.

Hun undersøkte 100 småbarn på 6 måneder, 9 måneder eller 13 måneder. Hun testet hvor godt barna reagerte på lyden av en kvinne som sa navnet deres eller andre navn mens det var bråk i bakgrunnen.

Barna hørte lenger på navnet deres når stemmen var mer intens enn bakgrunnsbråket. De minste barna kunne bare forstå kvinnen hvis bakgrunnslyden var mye mykere enn lyden av navnet deres.

Skru av TV- De fem måneder gamle kunne skille strømmen av samtale og fokusere på stemmen som snakket til dem hvis bakgrunnen var på et nivå du kan finne på en romantisk restaurant, sier Newman i rapporten, i følge helsenettstedet WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer