Datatilsynet

Straffes: Nå må kundene ta grep

Medlemmer har kunnet registrere andres kontonummer på medlemsprofilen sin og dermed skaffet seg tilgang til andres handlehistorikk. Trumf godtar boten.

IKKE TATT GREP PÅ FEM ÅR: Datatilsynet ba Trumf lukke dette sikkerhetshullet allerede i 2016, men det ble ikke gjennomført. Foto: NTB
IKKE TATT GREP PÅ FEM ÅR: Datatilsynet ba Trumf lukke dette sikkerhetshullet allerede i 2016, men det ble ikke gjennomført. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har altså Datatilsynet sendt Trumf varsel om overtredelsesgebyr på fem millioner kroner etter at Trumf-medlemmer har kunnet registrere andres kontonummer på medlemsprofilen og dermed skaffe seg tilgang til andres handlehistorikk.

Trumf har nemlig ikke implementert en løsning for å verifisere at det enkelte medlemmet med registrerer bankkonto også er innehaver av kontoen, står det i en pressemelding.

Ved å registrere bankkonto, får du tilgang til hva, når og hvor du har handlet.

- I varselet framgår det at vi mener Trumf ikke har sørget for tilstrekkelig sikkerhet for behandlingen av personopplysninger i lojalitetsprogrammet. Datatilsynet varsler derfor et overtredelsesgebyr mot Trumf på fem millioner kroner, sier juridisk seniorrådgiver Ida Småge Breidablikk i Datatilsynet.

Trumf godtar gebyret

Selv om det nå er snakk om et varsel om vedtak, og at det ikke vil bli tatt endelig stilling til saken før Trumf har fått inngitt sine merknader til dette varselet innen 14. januar 2022, godtar Trumf bota:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.