Strømpriser

Strammer inn på regningen

Nye regler trer i kraft 1. november.

STRØM: Mange kjenner på dyre strømpriser, men disse strømsparetipsene bør du holde deg unna. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det trangere tider for mange. Deriblant er strømmen dyr. Om et par uker innføres nye regler for strømselskapene, noe som skal gjøre det enklere for forbrukere.

Bedre oversikt

- Forbrukerne skal ha best mulig oversikt over pris og vilkår i sin egen strømavtale og de andre avtalene strømselskapene tilbyr. På denne måten kan de sammenlikne ulike avtaler og finne den beste. Det er viktig å ha et strømmarked med effektiv konkurranse som kommer forbrukerne til gode. Derfor rydder vi nå opp, sier barne- og familieminister, Kjersti Toppe (Sp), på regjeringens nettsider

Samtidig har Olje- og energidepartementet (OED) varslet at fra samme dato vil det være nye krav til hvordan strømregningen skal se ut.

Fakturaen skal være oversiktlig og lett å forstå for forbrukerne. Den skal blant annet ha egne varelinjer for alle priselementer og kraftvolum, og inneholde navnet på strømavtalen, avtalens varighet hvis den er tidsbegrenset og opplysninger om varslingsrutiner ved endringer i avtalen.

Dersom avtalen inneholder en prisgaranti, skal varigheten komme tydelig fram på fakturaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.