Strammer inn røykeloven

Spania følger etter resten av Europa og strammer inn røyke-reglene. På neste sydentur kan stambaren din være røykfri.

Publisert
Sist oppdatert

Spanske myndigheter har så langt hatt et avslappet forhold til røyking. Men nå gir også spanjolene etter for presset fra leger og eksperter.

De nye reglene som gjelder fra januar 2006, inkluderer 18-årsgrense på tobakk, forbud mot tobakksreklame og røykeforbud på mange offentlige steder.

Barer og restauranter skal innføre røykfrie soner innen den samme tidsfristen.

Absolutt nødvendig- Det nye lovforslaget vil føre til at færre begynner å røyke, samtidig som det beskytter ikke-røykerne og hjelper de som vil slutte å røyke, fortalte visestatsminister Maria Teresa Fernandez de la Vega på en pressekonferanse i forrige uke.

- Det er absolutt nødvendig å bekjempe denne trusselen på en aktiv måte. I Spania har røyking skylden for over 50.000 dødsfall hvert år og er dermed farligere enn AIDS, alkoholmisbruk, narkotika og trafikkulykker tilsammen, mener de spanske myndighetene i følge nyhetsbyrået Reuters.

Vanlig i EuropaIrland og Norge var de første europeiske landene som innførte et totalt røykeforbud på utesteder. Senere har Italia fulgt opp med det samme forbudet, mens mange land vurderer å følge det samme eksempelet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer