Strekker ikke pengene til?

Slik får du orden på økonomien, før det bærer utfor for alvor.

Du trenger ikke bli en ny Luksusfellen-kandidat, selv om du skulle oppleve problemer med økonomien. Tar du tak i problemene tidsnok, kan du hente deg inn igjen økonomisk, understreker Luksusfellen-profil Hallgeir Kvadsheim. Foto: TV3/Ole Petter Baugerød Stokke
Du trenger ikke bli en ny Luksusfellen-kandidat, selv om du skulle oppleve problemer med økonomien. Tar du tak i problemene tidsnok, kan du hente deg inn igjen økonomisk, understreker Luksusfellen-profil Hallgeir Kvadsheim. Foto: TV3/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syns du det er vanskelig å få pengene til å strekke til hver måned? Mange befinner seg i faresonen for å havne skikkelig utpå økonomisk, og gjør ikke alltid de riktige valgene for å unngå ytterligere problemer.

– Vi ser at mange løser problemene ved å bruke kredittkort. De fleste har flere kredittkort med relativt høye kredittgrenser. Om man lukker øynene for den økte bruken, går det veldig fort å opparbeide seg svært dyr gjeld, sier ekspert på personlig økonomi og programleder i Luksusfellen, Hallgeir Kvadsheim til DinSide.

Men det trenger ikke gå den veien. Er du bevisst på problemene, trenger du slett ikke bli den neste luksusfelle-deltakeren.

>> Ikke råd til noe nytt? Det går an å bytte ting med andre, enten på egne arrangementer eller på nett.

Er du i faresonen?

Det er en rekke kjennetegn som går igjen blant de som begynner å få økonomiske problemer, ifølge Kvadsheim. Et vanlig faresignal er om man hver måned bruker opp hele lønna.

– Dette gjelder både de med lav og høy lønn. Uansett hva de tjener, bruker de opp alt de får inn på konto hver måned. Dukker det da opp en uforutsett utgift, kan det bli vanskelig å betale, sier Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer