Strekkoden skal opp!

Du kan spare mye tid på å passe på at strekkoden på panteflasken vender opp.

SPAR TID PÅ FLASKEPANT: Legger du flaskene med strekkoden opp, kan du spare mye tid - inntil 50 prosent! Foto: Per Ervland
SPAR TID PÅ FLASKEPANT: Legger du flaskene med strekkoden opp, kan du spare mye tid - inntil 50 prosent! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Du kan spare mye tid ved å passe på at strekkoden vender opp. Da vil maskinen raskt finne strekkoden, og kan gå til neste steg i prosessen. Legger du strekkoden ned, må flasken alltid rotere en halv gang, og da går det mye ekstra tid, forteller Marius Løken, viseadministrerende direktør i Tomra Systems ASA, til DinSide.

Ifølge Løken kan pantingen gå dobbelt så kjapt om du følger hans råd.

– Så det er et godt tips i en hektisk hverdag, sier han.

Du kan se hva som skjer med flasken når du legger den rett og når du legger den "feil", i videoen nedenfor:

40 flasker i minuttet

Tomra er den største aktøren innen panteautomater i norske butikker, med cirka 90 prosent andel av det norske markedet. Men Tomra er også i mange andre land i verden, både med pantesystemer for gjenbruksflasker og returflasker, og innenfor annen type matvare og materialsortering.

– Det typiske pantesystemet i Norge kan klare opptil 40 flasker i minuttet, men om du går ut i felten og observerer, vil du se at hastigheten i virkeligheten blir lavere, sier Løken til DinSide.

Hvor raskt (eller treigt) det går å pante flasker, og i neste instans: hvor lang køen foran panteautomaten blir, er selvsagt både avhengig av selve maskinen, men også kunden som skal pante.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer