Strengere reklameregler for strøm

Er strømselgere suspekte? De må ukentlig rapportere sine priser til Konkurransetilsynet og nå har det kommet egen forskrift om markedsføring av strøm.

Publisert

Konkurransetilsynet er ikke så tøffe her som i USA, men også i Norge foretas det uanmeldte razziaer og beslaglegges bunker med dokumenter i forsøk på å bevise ulovlig prissamarbeid. Om de ikke blir ført ut i håndjern, har noen næringsdrivende fått svært høye bøter for slikt ulovlig samarbeid.

Suspekte strømselgere

Men det er bare én bransje som er pålagt å ukentlig rapportere sine priser til Konkurransetilsynet, og det er de selskapene som selger strøm. Vi har hørt om andre bransjer hvor konkurransen forekommer svak, slik elektroentreprenører eller rørgrossister, men ingen av disse må rapportere forretningsvilkårene sine hver uke.

Årsaken til denne særbehandlingen er naturligvis at man sto overfor en bransje som hadde fått innført konkurranse mot sin vilje og som tradisjonelt så på seg selv som en del av offentlig infrastruktur.

Instinktet til de konkurransefiendtlige e-verkssjefene har siden vært å fortelle kundene at de har billig strøm der de er og at det ikke er noen vits i i flytte.

En slik bransje krever det helt ekstraordinære tiltak i for å få konkurranse, mente tydeligvis Konkurransetilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer